Alla inlägg under juni 2009

Av céline van Baalen - 7 juni 2009 21:44

Jag är en mästerkock! Gjorde nyss en underbart god soppa till mig och Emil helt utan recept.

Detta behöver man:

1 purjolök

1 paprika

1 stor morot

3-4 potatisar

2 laxbitar

2 vitlöksklyftor

 1 tsk curry

citron

1 grönsaksbuljongtärning

 1 påse thai krydda (coconut & lime)

1 dl creme fraiche

ca 1 1/2 dl kokosmjölk

 1 dl vatten

Fräs purjolöken tillsammans med vitlöken och curryn. tillsätt paprika och morot samt buljongtärningen. häll i creme fraiche och kokosmjölk och rör om. tillsätt thaikryddan och potatisen som är tärnad. Till sist lägger du i fisken (som i mitt fall är lax) och låt det puttra på svag värme. Krydda efter behov och smak. Servera med en citronklyfta och vitlöksbaguette. Smaklig måltid!

Av céline van Baalen - 7 juni 2009 16:23

Nu börjar jag komma in i studentfirandet. Jag är faktiskt till och med sugen på att kanske hitta på något i kväll också. Hela denna veckan kommer det hända saker. I morrn blir det övernattning med alla studenter i tält någonstans. På tisdag är det studentfest och sen är det nog massa annat som jag inte vet också.

I går var klassfest hos Emma, det var egentligen mest fest eftersom det kom en hel del andra utanför klassen. Vi körde ölspel som slutade i att alla satt i underkläder. Efteråt gick jag sandra och klara till bryggan där jag träffade emil. Det var en mysig kväll med mycket dans, kul!

I dag har jag sovit till halv ett och ätit mc donalds mat eftersom thai take away:en inte var öppen. Jag hatar mc donalds men det var micke och emil som köpte så jag fick vänligt äta.

Jag fick reda på att jag har ett fan av min blogg i går, haha blondinbella släng dig i väggen!


Här kommer lite bilder från gårdagen:


Av céline van Baalen - 6 juni 2009 00:26

Helt sjukt grinig man kan vara. Vet inte vart det kom i från men i dag har jag varit en riktig surkärring, överkänslig, tycker synd om mig osv osv. Jag tror det kan bero på att det snart är studenten (som kommer bli skitkul) det är liksom ett litet vägskäl i livet och det kan bli lite ångestframkallande. Jag kommer inte få se Julia på ett år heller, nya zeeland känns ju lite mäckigt att åka till bara sådär när man har världens flygrädsla. Min klass kommer inte längre vara min klass, alls sånt där som man kan få lite magknip av är nu på samma gång.

Mitt humör blev trots allt lite bättre när jag fick mat i magen. Emil hade grillar marinerat kött och jag gjorde en god sallad, potatis och en dressing till det.

Snart ska jag gå och lägga mig och jag ska sova så länge jag bara vill, känns som om det var längesen även fast jag typ inte haft någon skola.

Sov gott på er och ha en rolig helg.


Min fina klass

Av céline van Baalen - 5 juni 2009 15:44

...is the shit, verkligen! Jag har alltid tyckt att det verkar tråkigt att gå runt med tunga instrument och marschera runt. Nu har jag ändrat mig! Fick pröva på det i dag i och med att vi hade sista klasskampsdagen och det var valfritt tema på utklädningsveckan. Vi samlade i hop folk från kåren och fick själva låna kostymer och vara med. Jag hade en stor jäkla bastrumma på magen som blev sjukt jobbig att bära efter ett tag. Vi gick runt i HELA skolan och spelade och det var sjukt kul att se allas miner. Ballar av stål, släng er i väggen för här kommer es3mu.

I går hade vi våran faddergala och det gick bra, vi har ju inte repat speciellt mycket men vi skärpte till oss mot slutet och det blev en fin liten gala, vi samlade i hop 4480 kr! Efter konserten blev det lite förfest i pentryt och sedan vidare till palles en stund. Jag gick vidare till martine senare där Ican Emil och folk var. En ganska chill kväll. I dag är jag trött som as och känner mig inte alls pigg på utgång, vi får väl se.

Av céline van Baalen - 3 juni 2009 17:11

En sista påminelse: Glöm inte att komma på faddergalan som estet treorna har anordnat. I morrn på musikskolan kl 19.00 i orkestersalen. Det blir kul.

Har precis städat i genom lägenheten och måste gör amig något att äta innan jag drar ut till ingesund för att se på friskolan.

Es3mu leder klasskampen! Och ändå har vi inte skickat in allt vi gjort. We´re gonna win this thing!

I kväll blir det nog lite förfest och sen bryggan, det är ju trots allt studenten :)


...

Av céline van Baalen - 2 juni 2009 23:02

Det är konstigt hur det är. Jag har känt mig allmänt nere i dag utan någon speciell anledning- Förut när jag satt vid datorn så lyssnade jag på olika amazing grace tolkningar. På vägen in till stan så säger pappa när vi åker förbi ingestrand: Det känns konstigt att åka förbi här just idag. Då kommer jag på det. Det är exakt två år sedan min älskade Bompa, farfar, dog. Han somnade in vid ratten precis vid ingestrand. Jag sjöng amazing grace på hans begravning och det känns som om jag känt att det varit något fast jag inte visste det. När jag kom in till stan grät jag i Emils famn, det är så fruktansvärt skönt att gråta och det känns som om det var något som vilade på mina axlar och gjorde mig nedstämd. Nu är jag inte ledsen eller nere. Jag är glad över att ha så vackra människor omkring mig.

Saknad är hemskt och vackert, den river och smeker på samma gång. Den påminner, väcker minnen som gör att man blir varm inombords men kan också göra nätter sömnlösa.


En låt till Bompa

http://www.youtube.com/watch?v=Da31ut3cdWk

seg

Av céline van Baalen - 2 juni 2009 21:32

Tröttheten slog mig i huvudet med en stekpanna. Så det känns faktiskt inte som jag behöver göra något mer vettigt i dag. Klasskampen går som på räls för våran klass eftersom det inte är någon annan som kör på utklädningstemat den här veckan, dagens tema gick som smort. vi hade demonstration och vackra kläder!

Nu ska jag in till stan, skriver när jag är där istället!  

Av céline van Baalen - 2 juni 2009 10:35

REGN. Det var det sista man kunde tänka sig i går när man låg på ingestrand, tog sitt första dopp och solade järnet. Det kändes verkligen som sommar och jag vande mig vid det snabbt. Men i dag är det regn och grått. Gött vääär!

Snart ska jag gå till skolan och vara hippie, återigen klasskampen. Vi ska även springa nakna men jag vill inte det så jag är med som moraliskt stöd. Efter det drar klassen till musikskolan och repar inför faddergalan som är på torsdag kl 19.00 (AKM).

Hoppas att det vänder till studenten, jag vill ha en solig student! Nästa vecka smäller det!

Ovido - Quiz & Flashcards